Iroda címe:1061 Budapest,
Jókai tér 4. I./1.
Telefon:+36 (1) 473-1743
Fax:+36 (1) 311-1510
Honlap:www.csenterics.com
Email:csenterics@csenterics.com

Hírek, aktualitások

Körbetartozás – magyar szokás?

2010-06-25 10:52:01

A magyar gazdaság – és ezen belül is főleg néhány kiemelt terület – jelenlegi fojtogató problémája a körbetartozás. Vajon van kiút ebből az ellehetetlenítő helyzetből?

A körbetartozás sajnos gyakori jelenség Magyarországon a jelenlegi gazdasági helyzetben. A legjobb és legegyszerűbb védekezés az lenne ellene, ha a magyarországi fizetési morál egy csapásra megváltozna. Azonban amíg ez megtörténik, addig is van lehetősége arra, hogy ezt a csapdát elkerülje. Hogyan?

Minden esetben gondosan ellenőrizze üzleti partnerét, gondoskodjon arról, hogy a vele megkötött szerződés megfelelő jogokat és garanciákat biztosítson az Ön számára! Megfelelő szerződés megkötésével elkerülheti, de legalábbis erősen minimalizálhatja a tartozás esélyét. Mindig írásban válaszoljon a partner megkereséseire, hiszen így egy vitás helyzetben könnyedén tudja bizonyítani állításait. Számlázzon pontosan!

Gyakran előfordul, hogy az üzleti partner hitegeti a hitelezőjét, ennek ne dőljön be, pontosan tartsa számon a fizetési határidőket és amennyiben az eltelt, úgy minél hamarabb forduljon ebben tapasztalattal rendelkező képviselőhöz, és tegyen lépéseket a követelés érvényesítése érdekében.

Javasoljuk, hogy vizsgálja meg a jelenleg is érvényben levő szerződéseit, vajon azok megfelelően biztosítják-e az Ön érdekeit!

ugrás a lap tetejére